Radboud Reflects | Filosofisch festival 2012 | Met Jan Drost

Mijn interesseveld is breed en ik heb lezingen over allerhande thema’s voorgezeten. Als filosoof duik ik snel de diepte in en kies ik interessante invalshoeken bij gesprekken over onder andere actualiteit, cultuur, godsdienst, wetenschap, literatuur, politiek of films. 


Een volledig overzicht van mijn ervaring in lezingen en debatten kunt u hier bekijken.


Filosofische thema's

Voor het Radboud Reflects leid ik zeer regelmatig lezingen en debatten. Over zeer uiteenlopende thema's; van actueel tot historisch en van groot tot klein, maar altijd met een verdiepend en filosofisch karakter. Recente thema's en denkers zijn: vriendschap en Kant, humor, wat ons mensen tot mensen maakt (Rutherford), overbevolking (Singer) en burgers teleurgesteld in depolitiek (Engelen). 


Bij Filosofisch café Nijmegen ben ik discussieleider geweest bij lezingen over onder andere gezondheid, opvoeding  en gedragswetenschappen.

Film en debat

Ik heb een ruime ervaring in het bespreken van films en relevante thema’s daaruit, waarbij ik zowel in gesprek ben gegaan met regisseurs als met filosofen, wetenschappers en andere denkers.


Zo heb ik bij Go Short International Short Filmfestival verschillende jaren Q&A’s gevoerd met regisseurs van korte films. 


Ook voor het Radboud Reflects heb ik meerdere debatten gevoerd aan de hand van films, onder andere over voedsel, reizen, licht & wolken en opvoeding.


Voor LUX Nijmegen heb ik meegewerkt aan een serie voor over film en filosofie, getiteld Denkbeelden. Deze serie maakt deel uit van Shaking Science een event over life sciences, met als motto: wetenschap ontmoet samenleving en samenleving ontmoet wetenschap.


Wetenschap

Voor Radboud Reflects zit ik tal van wetenschappelijke lezingen voor, maar ook bij het Science Café Nijmegen modereer ik vele avonden. Recente thema's:  geünificeerde cognitie, ADHD, kernfusie en zonnecellen.


Kunst en literatuur

Voor de Ulrike Quade Company was ik moderator bij het nagesprek bij de premiere van het toneelstuk Maniacs en voor het Architectuur Centrum Nijmegen heb ik een avond geleid over de rol van het nieuwe eiland bij Nijmegen. 


Bij het Nijmeegs Boekenfeest  heb ik verschillende debatten gevoerd over het thema van de boekenweek, bekeken vanuit filosofisch perspectief. Zo sprak ik over onder andere over vriendschap en over het belang van een literaire opvoeding.


Voor Bibliotheek Gelderland Zuid heb ik meegewerkt aan Vrijplaats, met elke maand een thema uit de literatuur of cultuur.  Zo is bijvoorbeeld aan de hand van De donkere kamer van Damocles van W.F. Hermans het thema ‘Wat is werkelijkheid?’ besproken. 


Organisatie

Ik heb ook ervaring in het organiseren van lezingen en debatten.  Neemt u vooral contact met mij op als u dit verder wilt verkennen.


Volledig overzicht van lezingen en debatten

Een volledig overzicht van mijn ervaring in lezingen en debatten kunt u hier bekijken.


Curriculum Vitae

Wanneer u hier interesse in heeft kan ik u mijn volledig CV toesturen. Neem hiervoor contact met mij op.