Radboud Reflects | Filosofisch festival 2012 | Met Jan Drost

Mijn interesseveld is breed en ik heb lezingen over allerhande thema’s voorgezeten. Als filosoof duik ik snel de diepte in en kies ik interessante invalshoeken bij gesprekken over onder andere actualiteit, cultuur, godsdienst, wetenschap, literatuur, politiek of films. 


Volledig overzicht

Een volledig overzicht van mijn ervaring in lezingen en debatten kunt u hier bekijken.


Filosofische thema's  

Voor het Radboud Reflects leid ik zeer regelmatig lezingen en debatten. Over zeer uiteenlopende thema's; van actueel tot historisch en van groot tot klein, maar altijd met een verdiepend en filosofisch karakter. Recente thema's: de terugkeer van de wolf, de nacht, Rick en Morty en de zin van het leven en wat mensen onderscheidt van dieren, muziekfilosofie en overbevolking. 


Bij Filosofisch café Nijmegen ben ik discussieleider geweest bij lezingen over onder andere gezondheid, opvoeding  en gedragswetenschappen.

Film en debat

Ik heb een ruime ervaring in het bespreken van films en relevante thema’s daaruit, waarbij ik zowel in gesprek ben gegaan met regisseurs als met filosofen, wetenschappers en andere denkers.


Bij Go Short International Short Filmfestival heb ik verschillende jaren Q&A’s gevoerd met regisseurs van korte films. Voor InScience Internationaal Science Festival, Radboud Reflects en LUX Nijmegen heb ik meerdere debatten geleid aan de hand van films. Recente thema's: over (rituelen rondom) de dood, voedsel, reizen, licht & wolken en opvoeding.


Wetenschap

Voor Radboud Reflects zit ik tal van wetenschappelijke lezingen voor, maar ook bij het Science Café Nijmegen modereer ik avonden. Recente thema's: veranderende zeeën, AI & hybride intelligentie, biodiversiteit en origens of life. 


Kunst en literatuur

Voor de Ulrike Quade Company was ik moderator bij het nagesprek bij de premiere van het toneelstuk Maniacs en voor het Architectuur Centrum Nijmegen heb ik verschillende avonden geleid. Bij ArtEZ modereerde ik  debatten over kunst en maatschappij. Recente thema's: kunst en onderzoek, nachtcultuur, hoe architectuur kan leiden tot grote inclusiviteit. 


Congressen, vergaderingen en nader tot elkaar komen

Ik ben met enige regelmaat dagvoorzitter bij grote vergaderingen en congressen en ik heb ervaring in het leiden van gesprekken over interne spanningen en conflicten.


Organisatie

Ik heb ook ervaring in het organiseren van lezingen en debatten.  Neemt u vooral contact met mij op als u dit verder wilt verkennen.


Curriculum Vitae

Wanneer u hier interesse in heeft kan ik u mijn volledig CV toesturen. Neem hiervoor contact met mij op.